Richard Coraine

Richard Coraine

Founding Partner at Union Square Hospitality Group

Richard Coraine

Als Senior Advisor van Union Square Hospitality Group onderhoudt Richard de contacten tussen Chief Executive Officer Danny Meyer, het senior leiderschap van USHG en haar bedrijvenfamilie. Hij versterkt de cultuur van verlichte gastvrijheid van USHG te midden van een ongekende bedrijfsgroei.

Richard heeft meer dan twee decennia diverse leidinggevende functies bekleed bij USHG, voornamelijk als Chief Operations Officer, waar hij verantwoordelijk was voor de prestaties van de befaamde bedrijfsmerken van USHG.

Als Chief Development Officer leidde hij het concept, de incubatie en de lancering van talrijke nieuwe bedrijven, waaronder Eleven Madison Park, Blue Smoke Shack, Maialino, North End Grill en Untitled in het nieuwe Whitney Museum of American Art. Richard werkte ook mee aan de lancering in 2009 van Hospitality Quotient, het bedrijf van USHG voor leiderschapsontwikkeling en training. Onlangs hield Richard toezicht op de verhuizing, het ontwerp en de ontwikkeling van het vlaggenschip van het bedrijf, Union Square Cafe, in zijn nieuwe ruimte.

Richard kwam in 1996 bij USHG als partner, na tien jaar leiderschap bij Wolfgang Puck Group en de lancering van zijn eigen restaurant, Hawthorne Lane, dat hij in 1995 in San Francisco opende.

Richard komt oorspronkelijk uit Boston, is afgestudeerd aan de New Hampshire Whittemore School of Business en aan het Culinary Institute of America.

Connect with

Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Date
Travel guide
Journey