John Lloyd

John Lloyd

Experience Marketing Development Manager – retired

John Lloyd

Eind jaren zestig startte de Jaguar Land Rover Group een marketingprogramma waarbij een team van specialisten van Land Rover Ltd. de terreinvaardigheden van zijn product demonstreerde.

De vaardigheid van deze instructeurs in terreinrijden, hun productkennis en hun ervaring in de loop der jaren in nauwe samenwerking met journalisten uit de auto-industrie hebben bijgedragen tot het opbouwen van hun reputatie als “de beste in de branche” in het demonstreren van terreinvaardigheden. Gesteund door deze reputatie begon het Land Rover Experience-platform, in de marketingrol die het vandaag heeft, eind jaren negentig vorm te krijgen toen John Lloyd en zijn medewerkers het tot een levensvatbare bedrijfsstrategie begonnen uit te bouwen.

In 2019, toen John met pensioen ging, waren er meer dan 65 experience-activiteiten met meer dan een miljoen gasten per jaar die wereldwijd actief deelnamen aan de experience-programma’s van Jaguar en Land Rover. Zoals veel bedrijven die vertrouwen op persoonlijk contact in de interactie tussen de dienstverlener en de klant, heeft ook het Guest Experience-model zich sindsdien moeten aanpassen in het Covid-tijdperk. De meeste leerprogramma’s voor gasten worden nu bijvoorbeeld in konvooi uitgevoerd. Gasten en instructeurs rijden in aparte voertuigen en de lessen worden gegeven via radiocontact in twee richtingen.

Connect with

Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Date
Travel guide
Journey