Joe Pine

Joe Pine

Founding Father of the Experience Economy

Joe Pine

 

Joseph Pine II is een internationaal geprezen auteur, spreker en managementadviseur. Joe heeft onder meer gesproken op het World Economic Forum in Davos, Zwitserland, op TED in Californië, South by Southwest in Austin, Texas, en op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Hoewel Joe docent is in het Technology Management programma van Columbia University en in het verleden gasthoogleraar was aan de Universiteit van Amsterdam, is hij geen academicus. Hij heeft 13 jaar voor IBM gewerkt, waar hij heeft bijgedragen aan de AS/400-faciliteit in Rochester, Minnesota, die in 1990 de Malcolm Baldrige National Quality Award won.

Joe is een van ‘s werelds meest vooraanstaande autoriteiten op het gebied van het hedendaagse bedrijfsleven. Joe is gespecialiseerd in het helpen van mensen om de zakenwereld anders te zien door middel van zijn vele baanbrekende boeken, te beginnen met het bekroonde Mass Customization: The New Frontier in Business Competition en inclusief Authenticity: What Consumers Really Want en Infinite Possibility: Creating Customer Value on the Digital Frontier.

Hij is vooral bekend van zijn bestseller The Experience Economy: Work Is Theatre & Every Business a Stage, dat tweemaal is uitgeroepen tot een van de 100 beste businessboeken aller tijden. En in 2020 werd The Experience Economy opnieuw uitgebracht in hardcover met een nieuwe preview over concurreren om tijd, aandacht en geld van klanten.

 

Connect with

Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Date
Travel guide
Journey