Marjan Bakker

Marjan Bakker

Chief Data Officer and Director Customer, Advice and Information at RVO (The Netherlands Enterprise Agency)

Marjan Bakker

Bij RVO helpen we honderdduizenden ondernemende Nederlanders vooruit op het gebied van duurzaamheid, zakendoen over de grenzen, agrarisch ondernemen en innovatie. Samen met onze partners maken we Nederland economisch sterker en duurzamer.

 Als directeur Klant, Advies en Informatie en in de rol van Chief Data Officer draag ik verantwoordelijkheid voor de klantgerichtheid van de dienstverlening en het datagedreven werken in RVO. Ik geloof in het belang van klantgerichte dienstverlening, die persoonlijk is, optimaal digitaal ondersteund en datagedreven. Grote hoofdthema’s waar onze hele organisatie mee te maken heeft en die voor al onze klanten, bedrijven en burgers, van belang zijn. Iedere dag willen wij ons werk iets beter doen dan de vorige.

 2020 en 2021 zijn heel bijzonder, ook in zakelijk opzicht. Naast hun reguliere werk hebben mijn mensen samen met vele andere collega’s in RVO grote coronaregelingen, zoals de TVL, uitgevoerd en zo veel ondernemers verder geholpen. De service, snelheid en wijze van gegevensverwerking waarmee dat ging was twee jaar geleden nog ondenkbaar. In deze hectische periode hebben we livechat geïmplementeerd en is de klantenservice en -tevredenheid in algemene zin verder verbeterd. Heel belangrijk voor onze klanten, vooral die in nood. Als een van de eerste publieke dienstverleners gaan we klantbeloften introduceren, geformuleerd met behulp van de hele organisatie. In het datadomein is de uitvoering van de datastrategie RVO gestart en is de nieuwe afdeling Data ingericht en operationeel. Daar ben ik trots op!

In netwerkverband deel ik graag onze kennis met anderen en breng ik de kennis van anderen bij ons binnen, om samen ondernemend Nederland nog verder vooruit te helpen.

Connect with

Jan
Feb
Mar
Apr
May
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Date
Travel guide
Journey